آموزش نرم افزار abb560

نرم افزار ABB560

نرم افزار ABB560

پایانه راه دور  ABB560 در صنایع برق , گاز و آب و ریلی در سیستمهای اسکادا و تله متری برای ارسال اطلاعات دیجیتال و آنالوگ به مراکز دیسپاچینگ یا ارسال فرمان از مرکز کنترل اعم از دیجیتال و آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرد. برای راه اندازی ABB560 بایستی ابتدا از طریق نرم افزار RTUtil560 شروع به برنامه ریزی آن نمود. در این قسمت سعی بر آن شده تا آموزش مقدماتی از نرم افزار ABB560 جهت راه اندازی اولیه این پایانه راه دور (RTU) بیان شود.نرم افزار ABB560 با تمامی ورژن های ویندوز سازگاری دارد ولی توصیه میشود از ویندوز XP استفاده شود.برای ساختن یک پروژه نیاز به تعریف سه بخش Signal Tree , Network Tree  و Hardware Tree می باشد.

Signal Tree

وقتی نرم افزار ABB560 را اجرا می کنید ابتدا پنجره زیر ظاهر می شود:

نرم افزار ABB560

در این پنجره میتوان مشخصات پروژه از قبیل: اسم پروژه , نفر سازنده فایل پروژه , اسم شرکت , اسم دپارتمان , شماره پروژه و…تعیین نمود.سه ردیف بعدی برای تعریف نمودن تعداد کاراکترهای اسم سیگنال در بخش Signal Tree مورد استفاده قرار می گیرد.با زدن دکمه next پنجره تعریف Signal Tree ظاهر می گردد:

نرم افزار ABB560

در این مرحله می توان با توجه به تعداد کاراکترهای مشخص شده در بخش قبل , برای تعریف سیگنال آن را به چند بخش شامل Substation , Subnet , Bay و Signal Name تقسیم نمود و تعداد کاراکتر هر بخش را با توجه به مشخصات پروژه تعیین نمود.با زدن منوی  وارد بخش تعریف سیگنال خواهیم شد. با کلیک راست بر روی Signal Tree  و انتخاب گزینه Add Item… در هر قسمت , میتوان انواع مختلفی از سیگنال مورد استفاده در پروژه را با توجه به ساختار تک خطی پست ( SLD ) به آن اضافه نمود.

Network Tree

بعد از تعریف فرمت سیگنالها در بخش Signal Tree نوبت به تعریف یک RTU و پروتکلهای ارتباطی با مراکز کنترل (دیسپاچینگ ) یا IED  (Intelligent Equipment Device) از قبیل IEC 60870-5-101 , IEC60870-5-102 , IEC 60870-5-103 , Modbus , DNP3 و ….. می رسد که بایستی این پروتکلها را با راست کلیک بر روی Network Tree و گزینه Add Item… به بخش Network Tree  اضافه کرد و تنظیمات قسمتهای هر پروتکل را با توجه به اطلاعات دریافتی از مرکز دیسپاچینگ یا اسناد فنی هر IED تکمیل نمود.

Hardware Tree

بعد از تعریف بخش Network Tree بایستی با کلیک بر روی منو  وارد بخش Hardware Tree شد.در این قسمت هر آنچیزی را که در بخش قبل اضافه کرده بودیم با راست کلیک بر روی منوی Hardware Tree و انتخاب گزینه Link Item… به این قسمت لینک نمود. سپس به ترتیب شروع به اضافه کردن نمونه تابلو , نمونه سابرک و نمونه کارتهای مورد استفاده در پروژه به RTU560 خواهیم کرد.

RTU Configuration

بعد از انجام مراحل بالا و تغییرات لازم در قسمتهای مختلف فایل RTU بایستی فایلهای لازم را برای شروع به کار RTU درست کرد اما قبل از ساختن این فایلها با کلیک بر روی دکمه  مطمئن میشویم که فایل ساخته شده بدون خطا و تا حد ممکن بدون هشدار باشد. حال با کلیک بر روی دکمه   صفحه Build RTU File ظاهر می شود که با زدن دکمه Next سپس Consistency (چک کردن خطا و هشدارها قبل از ساخت فایلهای Configuration) و در نهایت Generate File سه فایل با پسوندهای IOD , GCD و PTX در مسیری که به صورت پیشفرض تنظیم شده بود ذخیره میشود.

امیدورارم این آموزش مقدماتی نرم افزار ABB560 علاقه مندان را تا حدودی با پیکره بندی RTU-ABB560 آشنا کرده باشد. به دلیل گستردگی مطالب , امید است در قسمت آموزش متوسط نرم افزار ABB50 بتوانیم جزییات بیشتری از پیکره بندی ABB560 بیان کنیم.

مطالب محبوب :

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

پست های پیشنهادی :

smart home

ساختمان هوشمند

ساختمان هوشمند ساختمان هوشمند امروزه و با گسترش شهرنشینی، شهروندان با پدیده های نامطلوب بی شماری